Praat mee over de plannen van Amsterdam Wind

“We hebben de steun nodig van omwonenden en van de leden van coöperaties”

De Windvogel is al jaren bezig met plannen voor windenergie rondom Amsterdam. Dit doen we samen met drie Amsterdamse energiecoöperaties: Zuiderlicht, Amsterdam Energie en Onze Energie Amsterdam Noord. Samen vormen we de coöperatie Amsterdam Wind. Namens Amsterdam Wind brengen we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen, want er is veel te vertellen. 

Het werk van Amsterdam Wind heeft lang stil gelegen, omdat de provincie Noord-Holland de afgelopen jaren de bouw van windturbines op land onmogelijk maakte. Sinds de Provinciale Statenverkiezingen in 2019 is er een nieuwe coalitie aangetreden in Haarlem en nu is er veel meer mogelijk. Dat was aanleiding om de plannen van Amsterdam Wind nieuw leven in te blazen.

En sindsdien is het best snel gegaan. Er lag al een plan van Amsterdam Wind en NDSM Energie om windmolens te bouwen aan de Noorder IJ-Plas in Amsterdam Noord, vlak bij de A10 en de toegang tot de Coentunnel. In juni 2020 hebben we een intentieovereenkomst gesloten met de Gemeente Amsterdam. De gemeente zegt hierin dat zij dit initiatief steunt en verwacht dat Amsterdam Wind en NDSM Energie de windmolens gaan realiseren. De Noorder IJ-Plas is overigens niet het enige zoekgebied van Amsterdam. Lees hier meer over de zeven zoekgebieden in en om de stad. 

Zulke grootschalige plannen kan Amsterdam Wind niet zonder slag of stoot realiseren. We hebben ook de steun van de omwonenden en leden van de coöperaties nodig, die met ons mee willen denken en -doen en mede-eigenaar willen worden van onze molens. Hierover valt een heleboel te vertellen en dat doen we tijdens een (online) informatieavond op dinsdag 17 november, van 19.00 tot 20.30 uur. 

We bespreken dan het concept-participatieplan. Hierin staan alle onderwerpen omschreven die in het komende jaar in ieder geval op de agenda staan voor het overleg met bewoners en leden. Ook leden van De Windvogel, al dan niet óók aangesloten bij Amsterdam Wind, zijn tijdens deze avond van harte welkom. 

Wat? informatieavond Amsterdam Wind
Wanneer? dinsdag 17 november
Hoe laat? 19.00-20.30 uur
Waar? Online (link volgt na aanmelding)

Inge Verhoef

Laat een reactie achter

Categorieën