Coöperatief ontwikkelen met de Windvogel

Wij zoeken de samenwerking met lokale coöperaties om krachten te bundelen 

Samen coöperatief ontwikkelen. Als gelijkwaardige partners? De Windvogel is een landelijke energiecoöperatie voor en door burgers met als missie: meer wind en zon voor iedereen. Graag werken wij met jouw energiecoöperatie samen om dit te bereiken.

De Windvogel is een landelijke burgercoöperatie met 3600 leden. Ons doel is meer duurzame energie in coöperatief eigendom. Dat kan door zelf meer windmolens te bouwen, maar liever starten wij onze projecten samen met lokale energiecoöperaties. Zullen we onze krachten bundelen en doen jullie met ons mee?

De kracht van lokaal-landelijke samenwerking

Wij geloven sterk in de win-win die een lokaal-landelijke samenwerking kan opleveren. De Windvogel heeft expertise in huis die zij met de lokale energiecoöperatie kan delen. We hebben meerdere wind- en zonprojecten in het land gerealiseerd en daardoor kennis van alle aspecten van ontwikkeling. Bovendien kunnen wij in de ontwikkelfase ons kapitaal inzetten op het moment dat de coöperatie het nog niet heeft. De energiecoöperatie heeft op haar beurt kennis van de lokale situatie en een netwerk tot in de haarvaten van de samenleving wat weer belangrijk is voor De Windvogel.

Coöperatief ontwikkelen met De Windvogel, hoe werkt het?

Het idee is dat De Windvogel en de lokale energiecoöperatie als gelijkwaardige partners samenwerken. Wanneer de lokale coöperatie voldoende leden heeft en kapitaalkrachtig is, is het mogelijk om De Windvogel voor een belangrijk deel stap voor stap uit te kopen voor een coöperatieve prijs. Een klein projectaandeel willen wij houden, zodat wij via dit eigendom het rendement voor onze leden kunnen blijven verzekeren. Alleen dan kunnen zij risicovol blijven investeren in nieuwe projecten.

Meer weten?

Lees onze flyer of stuur een mail naar info@windvogel.nl. Onze projectleider Inge Verhoef neemt dan contact met jullie op. In ons ledenblad De Windvaan lees je ook meer over hoe wij samenwerken in de praktijk. Of kijk eens bij onze samenwerkingen op deze website.

Nieuws

De Windvogel wil zon en wind voor iedereen, dus sluit je nu aan! Word lid van De Windvogel voor eenmalig € 50 en steun duurzame energieopwekking voor en door burgers.