Appelvogel_header-mobiel

Appelvogel

"Mijn naam is Jan Hoogendoorn en ik ben de molenaar van onze windmolen in Zeewolde; de Appelvogel. De Appelvogel heeft deze naam gekregen omdat hij middenin een appelboomgaard staat.

Ik ben begonnen als molenaar omstreeks 2010. Ik doe dit puur uit interesse voor duurzame energie, want beroepsmatig werk ik bij de Belastingdienst. Het is heel leuk om wat meer te weten te komen over de techniek van windenergie. Ik leer dit via de andere molenaars van de Windvogel. Voordat ik molenaar was in Zeewolde, woonde ik in Waddinxveen, waar ik mij ook heb ingezet voor het bouwen van windmolens samen met andere Windvogelleden."

Molenaar Appelvogel_De Windvogel
Molenaar Appelvogel en Elzevogel
icon_windmill_60x60

vermogen

900kW

icon_house_60x60

huishoudens

370

icon_plug_60x60

jaaropbrengst

1.100 MWh

icon_co2_60x60

besparing

640 ton

In 2011 heeft de Windvogel deze turbine in Zeewolde aangekocht. Omdat deze molen bij een appelboomgaard staat heeft deze molen de naam Appelvogel gekregen. Deze Neg Miconmolen met een vermogen van 900 kW en een ashoogte van 40 meter produceert jaarlijks ongeveer 1.100.000 schone kWh. De Appelvogel staat in Zeewolde aan de Sterappellaan. De Appelvogel wordt in de komende tijd afgebroken en opgeschaald in Windpark Zeewolde.

Maandelijkse stroomproductie in kWh

Geplaatst: 2006
Locatie: Zeewolde
Type Neg Micon
Wiekdiameter: -
Vermogen: 900 kW
Ashoogte: 40 meter
Verwachte jaaropbrengst: 1.100 MWh
Energieafnemer: Greenchoice

De Windvogel wil zon en wind voor iedereen, dus sluit je nu aan! Word lid van De Windvogel voor eenmalig € 50 en steun duurzame energieopwekking voor en door burgers.