Amsterdam Wind

Amsterdam blijft allemachtig prachtig. Maar de hoofdstad kan best een stuk schoner. ‘Amsterdam Wind’ wil daarom windmolens laten bouwen in de Haven en op de NDSM werf. Amsterdam Wind is een samenwerking tussen vijf coöperaties. 100% vóór en dóór Amsterdammers.

Samenwerking van vier burgercoöperaties

Vier coöperaties hebben de krachten gebundeld: Onze Energie, Amsterdam Energie, Zuiderlicht, en De Windvogel. De Windvogel heeft 450 leden in Amsterdam. Samen gaan we 100% voor ‘Amsterdam Wind’ en willen we alle stadgenoten hierbij betrekken.

Lid worden en investeren

Amsterdammers én Amsterdamse bedrijven kunnen meedoen. Bedrijven doen mee via de bedrijvencoöperatie NDSM Energie. Als burger kun je meedoen door lid te worden van een van de vier aangesloten burger energiecoöperaties. Je krijgt dan de kans om mee te investeren. Over jouw inleg ontvang je jaarlijks een rendement. Wat vast staat: burgers en lokale bedrijven bouwen en beheren zelf de windmolens en delen zo eerlijk in de lusten en lasten. Daarnaast komt er een fonds voor de omgeving om Amsterdam verder te verduurzamen. Samen kunnen we dit voor elkaar krijgen.

Amsterdam-energie
Zuiderlicht
Onze-energie
Logo De Windvogel

De Windvogel wil zon en wind voor iedereen, dus sluit je nu aan! Word lid van De Windvogel voor eenmalig € 50 en steun duurzame energieopwekking voor en door burgers.