Amsterdam Wind

 

 

 

 

 

 

 

 

Amsterdam blijft allemachtig prachtig. Maar de hoofdstad kan best een stuk schoner. ‘Amsterdam Wind’ wil daarom windmolens laten bouwen in de Haven en op de NDSM werf. Amsterdam Wind is een samenwerking tussen vijf coöperaties. 100% vóór en dóór Amsterdammers.

Samenwerking van vier burgercoöperaties

Vier coöperaties hebben de krachten gebundeld: Onze Energie, Amsterdam Energie, Zuiderlicht, en De Windvogel. De Windvogel heeft 450 leden in Amsterdam. Samen gaan we 100% voor ‘Amsterdam Wind’ en willen we alle stadgenoten hierbij betrekken.

Lid worden en investeren

Amsterdammers én Amsterdamse bedrijven kunnen meedoen. Bedrijven doen mee via de bedrijvencoöperatie NDSM Energie. Als burger kun je meedoen door lid te worden van een van de vier aangesloten burger energiecoöperaties. Je krijgt dan de kans om mee te investeren. Over jouw inleg ontvang je jaarlijks een rendement. Wat vast staat: burgers en lokale bedrijven bouwen en beheren zelf de windmolens en delen zo eerlijk in de lusten en lasten. Daarnaast komt er een fonds voor de omgeving om Amsterdam verder te verduurzamen. Samen kunnen we dit voor elkaar krijgen.

Stem vóór Amsterdam Wind

Vind je het een goed idee, maar hoef je niet per se mede eigenaar te worden? Dat kan ook. Je helpt ons al door te laten weten dat je vóór Amsterdamse Windmolens bent. Dit kun je doen door op deze website je digitale handtekening te plaatsen. Het kost je niets en is cruciaal voor het succes van het project. De provincie is tegen, maar wij zijn vóór. Met genoeg support voor Amsterdam Wind kunnen we de provincie laten zien dat Amsterdammers wel degelijk “in” zijn voor windmolens. Stemmen dus. Hoe meer stemmen, hoe beter!

Amsterdam-energie
Zuiderlicht
Onze-energie
Logo De Windvogel

De Windvogel wil zon en wind voor iedereen, dus sluit je nu aan! Word lid van De Windvogel voor eenmalig € 50 en steun duurzame energieopwekking voor en door burgers.