Oproep: versterking gezocht voor Amsterdam Wind

Onze leden in Amsterdam en omstreken zal het niet ontgaan zijn, maar ook landelijke media hebben er de afgelopen maanden veel aandacht aan besteed: de plannen van Amsterdam Wind stuiten op (goed georganiseerd) verzet vanuit omwonenden. De Windvogel is samenwerkingspartner van Amsterdam Wind, en daarom doen we onze uiterste best om met de omgeving in gesprek te gaan en blijven over mogelijke bezwaren.

Hier komt veel communicatiewerk bij kijken. Amsterdam Wind wil haar eigen verhaal mooi voor het voetlicht brengen, in de vorm van positieve berichtgeving en verhalen van eigen ambassadeurs. Maar ondertussen heeft het communicatieteam in Amsterdam ook de handen vol met het beantwoorden van de zorgen en vragen van Amsterdammers, en met ‘reactieve communicatie’, als de tegenstanders de media weer hebben gevonden en met al dan niet kloppende berichtgeving naar buiten treden. Dat zijn niet alleen omwonenden met reële bezwaren, maar ook steeds beter georganiseerde activistische anti-wind-bewegingen.

We zijn daarom op zoek naar leden die het een leuke uitdaging vinden om zich sterk te maken voor de communicatie van Amsterdam Wind. Het gaat om een belangrijke functie op vrijwillige basis.

Iets voor jou?

  • Als je graag wil bijdragen aan een positief verhaal over windenergie in het algemeen en in Amsterdam in het bijzonder
  • Als je ervaring wil opdoen binnen de complexe, maar fascinerende wereld van de energietransitie
  • Als je zelfstandig kunt werken na een duidelijke briefing/opdracht
  • Als je het leuk vindt om zelf verhalen te maken voor (social) media en website
  • Als je social media-vaardig bent en/of een netwerk in ‘traditionele’ media hebt

Heb je interesse, neem dan gauw contact op met Inge Verhoef via inge.verhoef[at]windvogel.nl Alvast enorm bedankt!

Posted in

Inge Verhoef

Laat een reactie achter

Categorieën