Streefbedrag participatieronde al na 4 dagen gehaald!

Om nieuwe ontwikkelingen van windenergie in onder anderen Utrecht maar vooral om de nieuwe AmstelBatterEI te financieren heeft energiecoöperatie de Windvogel afgelopen donderdag een participatieronde geopend. Met als streefbedrag 800,000 euro heeft de coöperatie haar leden benaderd om een bijdrage te investeren.

Energiecoöperatie de Windvogel investeert overal in Nederland in lokale initiatieven om duurzame energie te ontwikkelen met zeggenschap en eigendom van de lokale burger. De strategie van de coöperatie is om lokale coöperaties te ondersteunen met menskracht, expertise en financiële middelen in de vaak lang en risicovolle aanloopfase richting de realisatie van een project. Een voorbeeld van deze investeringen is het recent geopende windpark Oeverwind in het Oeverbos van Vlaardingen, in samenwerking met het Vlaardings Energiecollectief. Leden van de Windvogel investeren niet specifiek in één project maar delen mee in de totale portfolio van de coöperatie. De algemene ledenvergadering bepaalt elk jaar het rendement op de participaties met oog op de continuïteit en op toekomstige ontwikkelingen.

Op donderdag 4 juli openden we een nieuwe ronde om o.a. de investeringen in de batterij die de Windvogel met Emmett Green ontwikkelt bij Ouderkerk aan de Amstel te kunnen financieren. Een nieuwe tak van sport voor de Windvogel die tot nu toe nog geen batterij in portfolio heeft. De batterij, gedoopt AmstelBatterEI door de leden, komt aan de voet van de eigen windmolen Amstelvogel te staan. De ronde was snel overtekend met honderden participaties goed voor een totaal van 830,000 euro. Hiermee is er genoeg opgehaald voor de beoogde investering en kijkt het bestuur tevreden terug op deze ronde. “Het was aan het begin even spannend omdat de techniek ons in de steek liet” vertelt penningmeester Frank Schoenmakers. “Gelukkig merkten wij het zelf snel op en konden wij het oplossen, daarna is het heel snel gegaan”.

Leden van de Windvogel die achter het net hebben gevist maar nog nooit geparticipeerd hebben (of nog geen duizend euro hebben ingelegd) kunnen alsnog buiten de ronde om geld inleggen tot maximaal duizend euro. Dit is de zogenaamde “startparticipatie” waar elk lid recht op heeft. Dit geldt dus ook voor mensen die nieuw lid worden.

Lid worden van de windvogel kan worden geregeld via www.windvogel.nl/. Het bedrag van 50 euro is een eenmalige contributiebijdrage. Er wordt hierna geen contributie geïnd.

Meer informatie over waar de Windvogel voor staat en wat zij doet kunt u verder lezen op de socials en hier op www.windvogel.nl

Posted in

Huub Bellemakers

Laat een reactie achter

Categorieën