Ledenblad ‘De Windvaan’ is nu kleurrijk magazine

Voor het eerst ligt bij alle leden ‘De Windvaan’ op de mat. Het nieuwe magazine is in kleur en de artikelen zijn uitgebreider dan in de oude edities. Vanzelfsprekend is aan het klimaat gedacht. De nieuwe Windvaan is op een duurzame manier tot stand gekomen. In het magazine lees je onder andere een reportage over het project Oeverwind bij Vlaardingen en een interview met Roland van der Vliet van Bureau Waardenburg over het natuuronderzoek bij onze Amstelvogel.

“Eerlijk is eerlijk: ik vind het spannend om onze leden een papieren versie van De Windvaan te sturen”, schrijft voorzitter Laetitia Ouillet in het voorwoord van het nieuwe magazine. “Jullie zijn – net zoals het hele bestuur – bezorgd over het klimaat en begrijpen dat wij onze voetprint moeten minimaliseren. Toch oversteeg bij ons de drang om weer te verbinden, iets tastbaars met jullie te delen, een fysiek bewijs te leveren van het harde werken in de afgelopen jaren in plaats van de zoveelste digitale nieuwsbrief.”

Duurzaam

Om toch het milieu zo min mogelijk te belasten is er gekozen voor een lichtere papiersoort. Verder is De WindVaan in een bio-based folie verstuurd dat volledig afbreekbaar is. Het papier is 100% gerecycled en de gebruikte inkt is op volledige plantenbasis. Ook de drukkerij van het blad werkt duurzaam, want de stroom die nodig is, wordt gegenereerd door zonnecollectoren op het dak.

Toch liever het blad digitaal lezen? Dat kan ook. Klik hier voor de digitale editie. 

Posted in

Koosje de Beer

2 reacties

 1. Kristien Laget op 17 juni 2022 om 18:00

  Gelieve mij geen papieren exemplaar meer toe te sturen gezien ik de digitale versie nog milieuvriendelijker is/

  • Koosje de Beer op 20 juni 2022 om 13:19

   Beste Kristien,

   Bedankt voor je bericht, wij zullen je voortaan het magazine niet meer per post naar je toesturen. Om vertraging en misverstanden te voorkomen verzoeken wij andere leden met dezelfde wens dit aan ons te laten weten via een mail naar info@windvogel.nl. Groetjes De Windvogel.

Laat een reactie achter

Categorieën