Het is herfst: de bladen worden gerepareerd

Nu de blaadjes vallen worden ook de bladen van de Gouwevogel gerepareerd. Na lang overleg met diverse reparateurs zijn de onderdelen uit elkaar gehaald en worden op aparte plaatsen gerepareerd of vervangen. Daarna wordt het geheel weer in elkaar gezet en op de Gouwevogel geplaatst.

De nieuwe hoofdas is gearriveerd bij Enercon in Aurich en gereed voor montage. Ook de nieuwe naaf is in Aurich, maar nog niet gereed voor montage. Er moet nog aan aanvullende bewerking op worden uitgevoerd.       

Afgelopen week heeft het bladenteam van Enercon de bladen van de Gouwevogel schoongemaakt en hersteld. Molenaar Harry van den Hooren: “De reparaties zijn uitstekend uitgevoerd. De bladen zijn weer schoon, de tippen en neuzen zijn weer goed strak. Er is nieuw beschermingsband aangebracht op de neuzen. Met deze strakke bladen levert de Gouwevogel wat meer stroom opleveren dan voor de reparatie. De bladen kunnen nu zeker nog tien jaar mee als er geen extreme dingen mee gebeuren bijvoorbeeld als de bliksem inslaat.”

Foto links: beschadigingen bij de tippen te zien tijdens de demontage op 7 mei 2019.
Foto rechts: de bladen zijn weer als nieuw na de reparatie
van afgelopen week.

Inge Verhoef

Laat een reactie achter

Categorieën