Factsheets leggen uit waarom natuur, gezondheid en windmolens prima samengaan

Tegenstanders van windprojecten op land stellen -niet altijd met de juiste argumenten- dat windmolens ten koste gaan van onze gezondheid en natuur. Amsterdam Wind zet de feiten op basis van onafhankelijk bronnenonderzoek op een rij. Uit beide factsheets blijkt zonneklaar dat gezondheidsverbetering en natuurontwikkeling hand in hand kunnen gaan met windprojecten.

Uit de factsheet over de relatie tussen windmolens en gezondheid blijkt bijvoorbeeld dat ten opzichte van fossiele energiebronnen de luchtkwaliteit met windmolens aanzienlijk verbetert. De lucht wordt schoner en we gaan klimaatverandering tegen. Geluid kan hinder opleveren, maar kan met stille windturbines en een keuze voor een goede locatie beperkt blijven. Het RIVM heeft geen relatie gevonden tussen gezondheidsklachten en windturbines.

Natuur

Ook onze natuur vaart wel bij windturbines. Voor de meeste dieren leveren windmolens geen problemen op maar juist voordelen. Ook dieren hebben veel last van klimaatverandering en profiteren van de schonere lucht door windenergie.

Lees alle argumenten in de Factsheets: Windmolens en Gezondheid en Windmolens en Natuur

Posted in

Koosje de Beer

Laat een reactie achter

Categorieën