Zaterdag 11 september: Open Dag De Windvogel

Kom langs op zaterdag 11 september bij de Open Dag van De Windvogel! Tijdens de Open Dag, waarvoor alle leden van De Windvogel van harte zijn uitgenodigd, zullen wij verschillende activiteiten organiseren rondom onze prachtige Amstelvogel, gelegen aan Ouderkerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel.

Leer meer over de plaatselijke natuur van een lokale ecoloog, ga inhoudelijk de discussie aan over flexibiliteit bij windparken en de mogelijkheden voor (tijdelijke) energieopslag met enerverende sprekers als Thijs ten Brinck (Watisduurzaam) en vele andere experts. Ook kan iedereen op deze dag onze eigen windmolen de Amstelvogel bezoeken. 

Voor leden en introducés
De dag is open voor iedereen met interesse in windenergie en energietransitie of die lid wil worden van een energiecoöperatie. Tussen 11:00 uur en 15:00 uur ben je welkom bij de Amstelvogel. Voel je vooral vrij andere geïnteresseerden mee te nemen. Zeker vanaf 13:30 uur is het programma volledig toegankelijk voor iedereen. Uiteraard zorgen wij voor het eten en het drinken.

Aanmelden voor 11 september

Voor ons is het erg prettig om te weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen. Meld je met dit formulier aan voor de Open Dag. Wij ontvangen je aanmelding bij voorkeur uiterlijk donderdag 9 september.

Adres en route windmolen de Amstelvogel
Middenweg 7, Ouderkerk a/d Amstel.  
Het is mogelijk om vanaf Bijlmer Arena de metro te nemen naar Holendrecht en verder te lopen naar de Ouderkerkerplas (1,7 km) of neem de OV-fiets vanaf station Bijlmer Arena (10 min fietsen). De auto kan geparkeerd worden bij Parking Ouderkerkerplas (Middenweg 1191).

Adres en route Sporthal Bindelwijk (ochtendprogramma)

Koningin Julianalaan 16
1191 CD Ouderkerk a/d Amstel

Het is mogelijk te parkeren bij de sporthal. 

Programma Open Dag De Windvogel

Ochtendprogramma (voor leden De Windvogel en Ouder Amstel Energie) in Sporthal Bindelwijk

11:00 – inloop met koffie & thee 

11:30 – Paneldiscussie tijdelijke energieopslag windparken met Thijs ten Brinck (Watisduurzaam.nl) en een spreker namens Giga-Storage. Gemodereerd door Emiel van Druten, PhD kandidaat ‘Agent-based energy transition models’ aan de TU Eindhoven.

11:30 – Voor kinderen: Sport & Spel in Sporthal Bindelwijk

12:45 – Verplaatsen naar De Amstelvogel (wandelen 3.2 km. Auto kan geparkeerd worden bij Parking Ouderkerkerplas)

Middagprogramma (voor iedereen) bij windmolen De Amstelvogel

13:30 – Lunch met broodjes van ambachtelijke Bakkerij Out

13:30 – Vermaak met o.a. een suikerspinmachine en tafeltennistafel

14:00 – Presentaties Ouder Amstel Energie en De Windvogel

14:20 – Wandeling met lokale ecoloog (vrijwillig)

15:30 – Afronding 

Posted in

Koosje de Beer

Laat een reactie achter

Categorieën