De Windvogel reageert op duurzaamheidsplannen Gemeente Ouder-Amstel

Gemeente Ouder-Amstel wil energieneutraal zijn in 2040 en dat juichen wij toe! In de zienswijze die De Windvogel heeft ingediend op de duurzaamheidsplannen leggen wij uit dat het halen van deze doelstelling zonder windenergie praktisch onmogelijk is. Een besluit daarover kan niet wachten.

In onze zienswijze benadrukken wij dat windenergie één van de schoonste en goedkoopste oplossingen is voor de opwek van duurzame energie. Daarbij neemt deze energiebron ook weinig ruimte in. Ter vergelijking: de Amstelvogel uit 2005 heeft een jaaropbrengst van 4.100 MWh wat gelijk staat aan ongeveer 8 hectare aan zonnevelden. Een moderne windmolen is vergelijkbaar met 25 ha zonneveld. Wij willen daarom de huidige Amstelvogel vervangen door een grotere windmolen die vier keer zoveel stroom oplevert.

Nu starten voor extra windmolens in 2030

Verder benadrukken wij dat wanneer Ouder-Amstel in 2030 nieuwe windmolens wil plaatsen, de ontwikkeling nu zou moeten starten. Dit besluit uitstellen naar een volgende raadsperiode is geen optie, simpelweg omdat er veel tijd nodig is voor de ontwikkeling en realisatie.  Als coöperatie heeft De Windvogel ruime ervaring met de ontwikkeling van windenergie, maar wij kunnen pas aan de slag  als de gemeente een keuze maakt. 

Lees de volledige zienswijze.

Posted in

Koosje de Beer

Laat een reactie achter

Categorieën