Oeverwind Vlaardingen nu officieel eigenaar windmolens Oeverbos

De testfase van de windmolens in het Oeverbos is achter de rug en deze is probleemloos verlopen! De laatste overnameinspecties zijn uitgevoerd en de allerlaatste restpuntjes weggewerkt. Dit betekent dat aannemer Vestas de windturbine nu officieel heeft overgedragen aan Oeverwind Vlaardingen.

De testfase van de twee molens in het Oeverbos bij Vlaardingen begon in oktober en is nu afgerond. “De eerste volle maand productie zit erop en ik kan zeggen dat het heel goed is gegaan. Er was veel wind in oktober en november, waardoor de molens goed hebben kunnen draaien. Ik ben zeer tevreden over de stroomproductie. Ook hebben de nieuwe windmolens in deze periode weinig mankementen vertoond. Vestas heeft goed werk geleverd”, zegt projectleider Marco Spaans, namens de initiatiefnemers van de twee windturbines, de coöperaties Vlaardings Energie Collectief en De Windvogel.

Duurzame stroom via GroenDus

Oeverwind Vlaardingen heeft een stroomafnamecontract gesloten met GroenDus, een zakelijk platform voor handel in écht groene stroom. De duurzame elektriciteit die de twee turbines opwekken, komt via dit handelsplatform terecht bij verschillende afnemers of kan op de algemene elektriciteitsmarkt worden verkocht.

Pilot

Een van de afnemers is de gemeente Vlaardingen zelf, waar per 1 januari 2024 een pilot start. Tijdens de pilot zal de gemeentelijke organisatie gebruikmaken van elektriciteit die lokaal is opgewekt met de nieuwe windturbines van Oeverwind Vlaardingen in het Oeverbos. 

Oeverwind Vlaardingen

Oeverwind Vlaardingen is de bv waarbinnen Vlaardings Energie Collectief en De Windvogel de twee windmolens 100% in coöperatief eigendom beheren.

Posted in

Koosje de Beer

Laat een reactie achter

Categorieën