Windvogel lanceert het ‘Windvogel Verduurzamingsfonds’ voor leden

Afgelopen jaar is de Windvogel als producent van duurzame energie verrast door hoge elektriciteitsprijzen. Onze windmolens brengen daardoor veel meer geld op dan wij ooit hadden kunnen bedenken. Met de lancering van het ‘Windvogel Verduurzamingsfonds’ gaat een deel van de opbrengsten terug naar leden die energiebesparende maatregelen nemen in hun woning. Vrij Nederland besteedde er aandacht aan.

Natuurlijk is de Windvogel blij met de extra inkomsten, maar het levert ook een soort ongemakkelijk gevoel op, want burgers, onder wie leden van de Windvogel, betalen door de stijgende energieprijzen de rekening.

Energiebesparende maatregelen

Met het ‘Windvogel Verduurzamingsfonds’ wil de Windvogel de pijn verzachten op een manier die bij ons past: het stimuleren van het verduurzamen van woningen. Het aanbrengen van isolatie of zonnepanelen, maar ook op kleinere schaal, het aanschaffen van LED-verlichting of een waterbesparende douchekop: verduurzamen helpt het energieverbruik te verminderen. Het fonds is bedoeld voor leden van de Windvogel. De maatregelen moeten voldoen aan de voorwaarden die voor het Windvogel Verduurzamingsfonds zijn opgesteld. Lees hier de voorwaarden.

In een artikel en podcast van Vrij Nederland legt voorzitter Laetitia Ouillet uit waarom De Windvogel kiest voor dit verduurzamingsfonds. De podcast is vrij te beluisteren.

Posted in

Koosje de Beer

6 reacties

 1. Broos de Groot op 5 oktober 2022 om 15:58

  Prachtig idee.

 2. Peter op 5 oktober 2022 om 18:39

  Ik vind het een fantastisch initiatief. Wat een club die windvogels.

 3. Dik Berkhout op 10 oktober 2022 om 22:01

  Artikel 2 van de Statuten regelt de doelen van de Coöperatie.

  De Windvogel heeft onder meer als doelen:

  -het stimuleren van het gebruik van duurzame energiebronnen
  -het financieren van toepassingen voor het gebruik van duurzame energiebronnen.

  Dit zijn al sinds 2015 doelen van de Windvogel en het lijkt mij dat er geen twijfel over kan bestaan dat deze actie daar naadloos in past.

 4. Lghc Stassen op 13 oktober 2022 om 10:57

  Prima idee eea te laten terugvloeien naar de leden! Chapeau!

 5. Margreet Barendsen op 24 oktober 2022 om 19:41

  Grote verrassing. Fantastisch initiatief passend bij de Winvogel.

 6. […] is het onlangs gelanceerde Verduurzamingsfonds uitvoerig besproken. Het was een levendige discussie wat past bij een coöperatie als de onze. Met […]

Laat een reactie achter

Categorieën