Nieuwe plek voor struiken en boompjes Oeverbos

Veel struiken en boompjes die moeten wijken voor de bouw van de windmolens voor het project  Oeverwind Vlaardingen dat De Windvogel en Vlaardings Energie Collectief samen ontwikkelen, krijgen een nieuwe plek en toekomst.

Vrijwilligers en de buren van boerderij ‘De Vergulde Hand’ hebben in maart en oktober veertig struiken en boompjes uitgegraven. De Kornoelje, Meidoorn, Roos, Krentenboom en Beuk die in 2019 zijn aangeplant in het Oeverbos hebben een nieuwe plek gekregen op het erf van de boerderij aan de Maassluissedijk.

Samenwerking Stichting Boombehoud Vlaardingen

In samenwerking met de Stichting Boombehoud Vlaardingen worden dertig wat grotere jonge boompjes die ook niet in het Oeverbos kunnen blijven de komende maanden machinaal met kluit gerooid. Deze bomen krijgen een nieuw thuis bij een zorginstelling in het Westland. Hier gaat het om soorten als Spaanse aak, Tamme kastanje, Abeel, Berk, Haagbeuk en Walnoot die een herkansing krijgen.

Nadat de bouw van de windmolens in 2024 is afgerond, wordt eenzelfde oppervlak aan bos dat nu heeft moeten wijken opnieuw aangeplant door Staatsbosbeheer.

Koosje de Beer

Laat een reactie achter

Categorieën