Siward Zomer stopt als voorzitter bij De Windvogel

Zomer maakte zijn vertrek afgelopen zaterdag kenbaar op de Algemene Ledenvergadering. Hij is trots op wat De Windvogel in de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Onder zijn voorzitterschap is de coöperatie geprofessionaliseerd en is een strategie voor de samenwerking met lokale coöperaties ontwikkeld. Dit heeft geleid tot mooie lokale duurzame energieprojecten die vanuit de gemeenschap zijn ontstaan.

Siward Zomer : “Mijn bestuursperiode is voorbij, ik ben na 7 jaar herkiesbaar. In 7 jaar tijd is De Windvogel veranderd van een vrijwilligersorganisatie naar een coöperatief bedrijf. Ik werd voorzitter toen een paar grote windprojecten in de beginfase zaten en die komen nu in de exploitatiefase. Dat is een mooi moment om ermee te stoppen. “

De 36-jarige Zomer gaat meer tijd steken in zijn functie als directeur van Energie Samen. Naast de belangenbehartiging voor de coöperatieve energie sector, blijft hij inzetbaar voor coöperatieve projectontwikkeling van wind- en zonne-energie.

Het bestuur van De Windvogel is op zoek naar een opvolger. De nieuwe voorzitter kan enkele maanden ingewerkt worden voor het vertrek van Siward Zomer in juni 2020. De functie van voorzitter vraagt een tijdsinvestering van minimaal 4 uur per week. Het profiel van de nieuwe voorzitter is gericht op het verder uitbouwen van de samenwerking met lokale energiegroepen en op het vertrouwen opbouwen bij gemeenten in lokale energieprojecten die van onderop worden ontwikkeld. Ook verdienen de gerealiseerde projecten aandacht in de beheerfase.

De vacaturetekst voor de nieuwe voorzitter lees je hier. De voorkeur gaat uit naar een vrouw of iemand jonger dan 35 jaar.

Zomer vindt het een eer om voor de leden van De Windvogel te hebben gewerkt: “Je werkt voor een bedrijf waar de leden trots op zijn. Het mooiste is als je kunt vertellen dat ze weer kunnen investeren, omdat we weer een nieuwe molen gaan bouwen.”

Vragen? Reacties?

U kunt met ons contact opnemen via 0303200702 of info@windvogel.nl

Inge Verhoef

Laat een reactie achter

Categorieën