Groen licht windpark Drentse Monden en Oostermoer

De initiatiefnemers van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer hebben de financiering van het project afgerond. De initiatiefnemers (Duurzame Energieproductie Exloërmond BV, Windpark Oostermoer Exploitatie BV en Raedthuys DDM BV) brengen het eigen vermogen bij elkaar.

De banken (NWB Bank, Rabobank, BNG Bank en LBBW) financieren de overige ruim 200 miljoen euro. Naar verwachting wordt de bouw van de 44 windturbines, die samen voorzien in de elektriciteitsbehoefte van 225.000 huishoudens, in 2021 afgerond.

Lofar
Algemeen directeur Wim Wolters is blij met de zogeheten Financial Close. “Dat mag gerust een nieuwe mijlpaal genoemd worden. Na het positieve nieuws over de metingen met de LOFAR radiotelescoop, betekent de afronding van de financiering dat we in 2020 kunnen beginnen met de bouw van de overige 44 windmolens.”

Bouw
Het schema van de bouw voor 2020 wordt binnenkort gemeld (en regelmatig vernieuwd als daar aanleiding toe is) op de website van het windpark www.drentsemondenoostermoer.nl

De eerste windturbine van windpark De Drentse Monden en Oostermoer wordt woensdag 8 januari officieel in bedrijf gesteld. Dat gebeurt nu de Lofar metingen aan de testturbine DEE2.1 succesvol zijn afgerond.

De vorig jaar gebouwde windmolen, draaide al enige tijd testrondes vanwege de metingen voor de radiotelescoop van Astron/LOFAR. Na afronding van die metingen stonden de wieken geruime tijd stil. Enerzijds vanwege regulier onderhoud en anderzijds in afwachting van de testresultaten.

Inge Verhoef

Laat een reactie achter

Categorieën