Locaties voor batterij Emmett Green bij Amstelvogel onder de loep

Mathijs Tas van Emmett Green en Michiel Bron van het bestuur van De Windvogel waren dinsdag bij de Amstelvogel, onze molen in Ouderkerk aan de Amstel. Doel van het bezoek was om te kijken naar de meest geschikte locatie voor de batterij van Emmett Green.

De Windvogel en Emmett Green hebben eind vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst getekend om een mega-batterij te plaatsen naast windturbine ‘de Amstelvogel’ in Ouderkerk aan de Amstel. Batterij en windmolen maken gebruik van dezelfde netaansluiting.

Mogelijke locaties

Michiel Bron: “Deze week hebben Mathijs en ik samen met een afvaardiging van Groenbeheer Amstelland een aantal mogelijke locaties voor de batterij rondom de windmolen bekeken. Daar zijn een aantal mogelijkheden uitgekomen. Zo is het veldje in de achtergrond van de foto met het riet één van de locaties voor de batterij waarover wij hebben gesproken.”

Vergunningen

Het locatiebezoek is onderdeel van de voorbereidingen die De Windvogel en Emmett Green treffen voor de mogelijke komst van de batterij. Michiel: “Momenteel maken wij de exacte technische tekeningen voor de locatie en rekenen wij samen met Emmett Green aan een businesscase voor de batterij. Op basis van de uitkomsten daarvan zullen wij de vergunningen die nodig zijn aanvragen.” 

Michiel Bron, De Windvogel (links) en Mathijs Tas (Emmett Green) bij de Amstelvogel. Het veldje in de achtergrond met het riet is één van de besproken locaties voor de batterij.

Posted in

Koosje de Beer

Laat een reactie achter

Categorieën