Inloopavond 2e Exloermond goed bezocht

logo_drentsemonden oostermoer18 september 2014 – Gisteravond hebben honderden belangstellenden – voor- en tegenstanders – de informatiemarkt bezocht over windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Ook De Windvogel was aanwezig om voorlichting te geven over de deelnamemogelijkheden voor burgers in het windpark. Burgers kunnen lid worden van De Windvogel en zo mede-eigenaar worden van minstens twee windturbines in het nieuw te bouwen windpark Drentse Monden en Oostermoer. De Windvogel vindt het belangrijk dat de lokale bevolking ook profijt ondervindt van het nieuwe windpark.

Het windpark
In Drentse Monden en Oostermoer in het Noordoosten van Drenthe zijn drie initiatiefnemers die samen één groot windpark bouwen. De Windvogel heeft met één van de initiatiefnemers, DEE (Stichting Duurzame Energieproductie Exloërmond), een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De Windvogel zorgt dat omwonende burgers aan het windpark Drentse Monden kunnen deelnemen. Minstens 10% van het geplande windpark (twee windmolens) komt in handen van de burgers via coöperatie De Windvogel. Het totale windpark in de Drentse Veenkoloniën wordt tussen de 150 en 185 Mw. Uitgaande van windmolens van 3 MW, komt dat neer op 50 tot maximaal 62 windmolens. Lees meer over het gehele windpark op http://www.drentsemondenoostermoer.nl/.

Doe mee
Ook u kunt een deelnemen aan dit Drentse windpark en zo profiteren van de opbrengsten. Voor eenmalig €50 euro bent u lid van coöperatieve vereniging De Windvogel. Dan bent u mede-eigenaar van de twee windmolens die in handen komen van de burgers. Daarnaast kunt u een bedrag naar keuze (een veelvoud van €50) investeren in het windpark. Uiteraard kunt u ook de Drentse windstroom afnemen. Stimuleer duurzame energie in Drenthe en word lid van De Windvogel. Als u lid bent, hebt u medezeggenschap in de vereniging en de duurzame energie projecten.

Posted in

Inge Verhoef

1 reactie

  1. W. van Beilen op 19 januari 2022 om 19:51

    Dag mw, hr,

    1. Zijn er nog participatiemogelijkheden in DEE, in plaats van De Windvogel? Wat zijn de verschillen in opbrengst.
    2. Kunt u de 2 ‘links’ in bovenstaande zin “ Daarnaast kunt u een bedrag naar keuze (een veelvoud van €50) investeren in het windpark. Uiteraard kunt u ook de Drentse windstroom afnemen. ” beschikbaar maken?

Laat een reactie achter

Categorieën