Gouwevogel gaat stroom leveren aan Greenchoice na faillissement Anode Energie

De Gouwevogel is de windturbine die coöperatie De Windvogel in de buurt van Gouda exploiteert. De molen leverde stroom aan Anode Energie dat begin deze maand failliet is gegaan. In Greenchoice heeft De Windvogel een nieuwe partner gevonden.

Na het faillissement van Anode Energie hebben de bestuursleden van coöperatie De Windvogel intensief met elkaar overlegd en de hulp ingeroepen van een aantal Windvogel-leden met ervaring op de elektriciteitsmarkt. In dit traject is met vier energiebedrijven gesproken. Uiteindelijk is de keuze is gevallen op Greenchoice. Greenchoice neemt voor de komende drie jaar de elektriciteit die De Gouwevogel produceert tegen een afgesproken tarief af.

Soepele onderhandelingen

Het sluiten van de overeenkomst met Greenchoice ging erg soepel volgens Laetitia Ouillet, voorzitter van De Windvogel. “Voor ons waren de  onderhandelingen – ook door de stand van de energiemarkt op dit moment – erg spannend. Daarom zijn wij erg blij met Greenchoice als nieuwe partner. Bij deze energieleverancier denken de mensen echt met ons mee en begrijpen zij hoe wij als landelijke coöperatie werken.”

Energievoorziening van de toekomst

Duurzame energieleverancier Greenchoice is ook blij met de samenwerking met De Windvogel. Jeroen Vanson, manager van team Klantprojecten: “Greenchoice werkt landelijk samen met ruim 130 lokale energiecoöperaties. Samen met deze partners werken we aan de energievoorziening van onze toekomst. Voor en door burgers en bedrijven én duurzaam opgewekt dichtbij de eindgebruiker. Dankzij coöperaties zoals De Windvogel krijgen consumenten de regie over de energietransitie terug.”  

Stabiliteit en faire prijs

De Gouwevogel aan de Gouwe te Gouda is geplaatst in november 2000 en daarmee de oudste windmolen van De Windvogel. De turbine heeft een vermogen van 600 kilowatt, hetgeen voldoende is om ongeveer 370 gezinnen van schone elektriciteit te voorzien. Stroom die volgens Laetitia Ouillet bij Greenchoice in goede handen is. “Wij hebben een contract afgesloten, waarin wij niet gaan voor de hoogste prijs en het bijbehorende hoogste risico, maar voor stabiliteit. Als bestuur hebben wij een goed gevoel bij deze driejarige deal en de faire prijs die wij met Greenchoice hebben kunnen afspreken.”

Posted in

Koosje de Beer

Laat een reactie achter

Categorieën