Burgerwindmolens Vlaardingen stap dichterbij

In Vlaardingen zijn we weer een stap dichter bij onze twee 100% burgerwindmolens. Het is alleen nog afwachten op de uitspraak over de beroepen die tegen de omgevingsvergunning zijn aangetekend. Eén is van het nabijgelegen restaurant en één is van de buurturbines. Met de eigenaren nemen we contact op omdat zij denken last te gaan krijgen van inkomstenderving. De nieuwe windmolens nemen dan letterlijk wat wind uit de wieken van de bestaande molens weg. 

Onherroepelijk

In februari verwacht we dat het plan onherroepelijk is en de toekenning van de SDE subsidie. Dan kunnen we stappen zetten tot definitieve voorbereiding volgens tijdschema, zoals de keuze van het type windturbine. Voorlopig lijkt  een turbine van 3,45MW de meest wenselijke. Dit wordt nog nader onderzocht met leverancier en mede-investeerder VEC.

VEC

Vlaardingers kunnen voor jaarlijks € 10 of eenmalig € 50 lid worden van het VEC en dan op de ledenvergaderingen meepraten over het project, met name over de verdeling van de opbrengst van het project. VEC-leden kunnen investeren in het Oeverwind project voor een bedrag van minimaal € 50; dit geeft recht op jaarlijkse vergoeding. De vorm van de wind-participaties en de hoogte van het rendement worden nog vastgesteld.

Inge Verhoef

1 reactie

  1. martien vogelezang op 26 januari 2020 om 11:08

    Beste Inge
    In deze uitsnede van de foto komen de twee windmolens niet omdat de eigenaren van de gebouwen die je ziet er tegen zijn en ook omdat tot 2014 aan een tunnel onder de Waterweg wordt gewerkt.
    De molens komen rechts van deze foto.

Laat een reactie achter

Categorieën