‘AmstelbatterEi’ is de winnende naam voor batterijproject bij Amstelvogel

Bedenk jij de nieuwe naam voor de batterij bij de Amstelvogel? Op onze mail waarin we de namenwedstrijd voor het batterijproject met Emmett Green bij de Amstelvogel aankondigden, is massaal gereageerd. De jury koos voor de naam: ‘AmstelbatterEi’, ingezonden door Johan van Steenbergen. Hij wint de Solar Powerbank. Gefeliciteerd!

Met de Windvogel hebben wij een lange traditie van originele en thematische namen voor onze projecten en uitingen. Denk bijvoorbeeld aan de Gouwevogel, de Amstelvogel, de Windvaan en natuurlijk de Windvogel zelf. Nu het batterijproject met Emmett Green bij de Amstelvogel steeds meer vorm krijgt, waren wij op zoek naar een originele naam voor dit project. Het uitschrijven van een prijsvraag leek ons een goed idee om alle leden bij de nieuwe naam te betrekken. 

150 inzendingen

“Toen wij deze prijsvraag verzonden begin mei, hadden wij nooit durven denken dat dit zoveel enthousiaste reacties zou oproepen”, zegt jurylid Michiel Bron. “Afgelopen weken hebben de leden van de Windvogel, familieleden en vrienden van leden en zelfs hele schoolklassen zich gestort op het bedenken van de beste, mooiste of grappigste naam voor ons batterijproject bij de Amstelvogel. Uiteindelijk zijn er zelfs 150 individuele inzendingen binnengekomen.”

Vogelnamen

Na het verlopen van de deadline op 22 mei heeft de jury, bestaande uit Mathijs Tas (projectleider Emmett Green), Inge Verhoef (projectleider Windvogel) en Michiel Bron (bestuurder Windvogel) zich gebogen over alle inzendingen. Deze varieerden van mooie vogelnamen als de ‘Tjiftjaf’, ‘goudplevier’ en de ‘boomklever’, tot verwijzingen naar windenergie met namen als ‘de Windvanger’ en ‘de Winddoos’. Dit maakte de keuze erg moeilijk.

AmstelbatterEi

Uiteindelijk heeft de jury getoetst op de volgende criteria:

  • Link met locatie;
  • Link met Windvogel;
  • Originaliteit/humor, maar met een vleugje professionaliteit.

Op basis van deze criteria heeft de jury uiteindelijk besloten de volgende naam aan te wijzen als naam voor het batterijproject bij de Amstelvogel: ‘AmstelbatterEi’, ingezonden door Johan van Steenbergen.  

Volgens de jury voldoet de naam aan alle gestelde criteria door zowel te verwijzen naar de Amstel (de batterij komt te liggen in de gemeente Ouderkerk aan de Amstel) als naar de Windvogel (met ‘Ei’). De naam is daarnaast humoristisch en origineel, terwijl de naam ook goed professioneel te gebruiken is en eventueel ook schaalbaar naar volgende batterijprojecten.

Als jury willen wij Johan van harte feliciteren met het winnen van deze prijsvraag! Ook willen wij alle andere inzenders nog eens van harte bedanken en hopen wij jullie allemaal te zien bij de officiële opening van de batterEi!

Posted in

Koosje de Beer

Laat een reactie achter

Categorieën