Uitnodiging Open Energiedag 16 september Oeverbos

De bouw van onze twee burgerwindmolens in het Oeverbos is gestart! Hoe dat in zijn werk gaat, willen wij graag met jullie delen op Open Energiedag op zaterdag 16 september. Ontdek zelf hoe een windmolen wordt gebouwd, bewonder de opbouw van de mastdelen en ervaar hoe immens groot de wieken zijn. Je bent van harte welkom vanaf 10.00 uur.

Wij zijn trots op onze molens in ’t Oeverbos en willen dit feestje graag met jullie vieren. Om 10.30 zal deVlaardingse wethouder Energietransitie Koen Kegel de dag officieel openen. Daarna is er de mogelijkheid om de bouwop afstand te bezichtigen.

Twee turbines

De twee turbines krijgen een ashoogte van tachtig meter. Een enorme operatie! Molenaars Henri Spijkerman en Joop de Bel van het Vlaardings Energie Collectief vertellen je er graag alles over. Ook vrijwilligers van de beide coöperaties zullen met plezier alle informatie verstrekken over dit project dat wordt gerealiseerd in 100% burgereigendom.

Bouwlocatie

Om veiligheidsredenen is het bouwterrein zelf niet toegankelijk. Het fietspad langs het water is wel open en ook de keet van aannemer GMB is bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Fietsen graag uiterst links tegen de bouwhekken plaatsen. Van rechts naast de bouwkeet is er goed zicht op de bouwlocatie. Zie ook onderstaand kaartje.

Adres

Wij verzoeken iedereen om zoveel mogelijk met het OV, te voet of met de fiets te komen. Parkeren is mogelijk vanaf 10:00 tot 14:00 uur op het parkeerterrein van Informatiecentrum Blankenburgverbinding, adres Maassluissedijk 199, BAAK poort 53, 3133 KB Vlaardingen.

Posted in

Koosje de Beer

Laat een reactie achter

Categorieën