Rijne Energie start crowdfunding voor Energielandschap Rijnenburg


Rijne Energie is initiatiefnemer voor het energielandschap Rijnenburg en werkt in dit project samen met De Windvogel. Binnenkort start het onderzoek voor de Milieu Effect Rapportage (MER). De kosten hiervan zijn rond de € 400.000.  Rijne Energie zal hiervoor, als 1/4 aandeelhouder, dus € 100.000 moeten bijdragen. Dit gaan ze doen met crowdfunding.

Rijne Energie werkt nu de prospectus met exacte voorwaarden uit en wil die presenteren op de ALV van de coöperatie op 27 oktober. Als de leden akkoord gaan, start de crowdfunding in november dit jaar met de verwachting dat het benodigde kapitaal voor het nieuwe jaar binnen is. Het plan bevat nu drie windmolens en zeven hectare zonneveld, maar kan in deze onderzoeksfase nog uitgebreid worden. 

Lokale normen gemeente Utrecht

Als gevolg van de uitspraak van de Raad van State, moet het normenkader voor windturbines opnieuw worden vastgesteld. Gemeenten kunnen zelf lokale normen opstellen. De gemeente Utrecht had al een aantal lokale normen gesteld in het Uitnodigingskader Energielandschap Rijnenburg die strenger zijn dan de landelijke normen. Rijne Energie ziet nu een kans om goed onderzoek te doen, in gesprek te gaan met de omgeving en zo tot maatwerk te komen. De gemeente wil lokale normen vaststellen in het bestemmingsplan.

Risico-opslag

Hoewel De Windvogel en Rijne Energie er alles aan zullen doen om het energielandschap te realiseren, is er een kans dat het uiteindelijk toch niet doorgaat. Daarom is er voor deze investeringsronde een risico-opslag van 50% vastgesteld. Alle investeringen zullen bij de uiteindelijke realisatie van het energiepark worden omgezet in een financiële participatie in het park. 

Planning Energielandschap Rijnenburg


Posted in

Koosje de Beer

Laat een reactie achter





Categorieën