Open dag Windpark Drentse Monden en Oostermoer groot succes

De Open Dag van 11 juni op Windpark Drentse Monden en Oostermoer is succesvol verlopen. Circa zeshonderd belangstellenden kwamen naar de locatie DEE-2.3. De Windvogel heeft een belang van 5,31 procent in dit Windpark.

De bezoekers konden zich door deskundigen breed laten informeren tijdens de open dag op het windpark. Ook was het mogelijk om een kijkje te nemen in de windmolen.

360-graden film

In de tent op het windpark konden belangstellenden een VR-bril op zetten om een 360-graden film te bekijken. Deze nieuwe film neemt de kijker mee vanaf de begane grond naar de windmolen, de lift, het gondelhuis en uiteindelijk: bovenop de windturbine. Tijdens het afspelen van de film kon iedereen zelf rondom kijken. De film is ook te bekijken via het YouTube-kanaal van het windpark. Wie via smartphone kijkt, kan dan de telefoon rondom (en omhoog/omlaag) bewegen om niets te missen van de tocht naar boven.

Bouw windpark

Tijdens de bouw van het Windpark zijn behalve de 360-graden film ook andere films gemaakt. Uit het filmmateriaal is nu  één totaalfilm gemaakt die het gehele bouwproces weergeeft. Van de aanleg van eerste wegen tot heiwerkzaamheden, bouw van funderingen, nachtelijke transporten en de bouw van de windturbines. Deze film zie je hier.

Posted in

Koosje de Beer

Laat een reactie achter

Categorieën