DiemerWind: kom naar de informatieavond op 25 november

DiemerWind: windmolens in gemeente Diemen

Drie enthousiaste Diemenaren – Harry Kemps, Fred Vos en Jorrit Leijting – die alle drie al jaren betrokken zijn bij duurzaamheidsprojecten in de gemeente Diemen, hebben onlangs de koppen bij elkaar gestoken en windenergiecoöperatie DiemerWind opgericht. Het doel van DiemerWind is het plaatsen en exploiteren van één of meer windmolens in Diemen. De Windvogel is samenwerkingspartner van DiemerWind; lees hier meer over het project.

“Het is belangrijk dat Diemenaren mede-eigenaar worden van de toekomstige windmolens”

DiemerWind wil dat er meer duurzame energie lokaal wordt opgewekt. Belangrijk daarbij is dat Diemenaren en bewoners uit de regio mede-eigenaar kunnen worden van de turbine en delen in de opbrengsten. Ook wordt er een deel van de opbrengsten geïnvesteerd in lokale en regionale duurzame en sociale projecten. Zo wordt het geld lokaal verdiend en lokaal geïnvesteerd.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 25 november organiseert DiemerWind van 20.00 tot 21.30 uur een online informatiebijeenkomst voor alle geïnteresseerden. Windvogel-leden uit Diemen en omgeving zijn hier natuurlijk van harte voor uitgenodigd. Aanmelden voor de online informatiebijeenkomst kan door een mailtje te sturen naar info@diemerwind.nl.

Wat? informatieavond DiemerWind
Wanneer? maandag 25 november
Hoe laat? 20.00-21.30 uur
Waar? Online (link volgt na aanmelding via info@diemerwind.nl)

Direct lid worden?

Dat kan natuurlijk ook! Je kunt lid worden van DiemerWind door het aanmeldformulier op de website in te vullen. Tegen een jaarlijkse bijdrage van € 10,- ontvang je de nieuwsbrief en heb je straks voorrang bij de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden.

Inge Verhoef

Categorieën