De Windvogel en Meerwind dragen eigendom Coöperwiek over aan Zuidenwind

Op 14 september a.s. dragen coöperaties De Windvogel en Meerwind hun eigendomsaandeel van windturbine De Coöperwiek feestelijk over aan Zuidenwind. Hiermee wordt windenergiecoöperatie Zuidenwind volledig eigenaar van deze turbine. Deze mijlpaal onderstreept de grote waarde van onderlinge samenwerking van burgerinitiatieven bij de energietransitie. Met kennis en kapitaal van bestaande cooperaties is Zuidenwind nu uitgegroeid tot een volwassen cooperatie die zelf nieuwe windparken bouwt.

 

Uitnodiging voor leden van De Windvogel voor ‘Het feest van de Samenwerking’

Leden van De Windvogel zijn van harte welkom om de feestelijke overdracht van de aandelen bij te wonen. Locatie: de Staldijk 1A te Heibloem.

Programma
12.00 – 13.00 uur         Inloop en lunch

13.00 – 14.30 uur         Overdracht aandelen en feestprogramma

* Het geheim van de Zuidenwind-methode

* De voortplanting van die methode in Zuid-Nederland

* Windenergieperformance Wek iets op,  door zangeres Ien van Duijnhoven, dichter Arthur Lava en accordeonist Amir Swaab

14.30 uur     Borrel

Aanmelden

U kunt zich voor de lunch, de pendelbus en het middagprogramma aanmelden via het aanmeldformulier op de website van Zuidenwind. Neem bij vragen contact op met janne.opmeer@zuidenwind.org.

Bereikbaarheid

Voor bezoekers die met de trein komen: vanaf treinstation Weert brengt Zuidenwind u met een bus naar de feestlocatie. U kunt zich daar voor opgeven via het aanmeldformulier.

De pendelbus vertrekt eenmalig om 12.05 uur vanaf het station Weert, en brengt u na afloop ook weer daar terug.

Nieuwe windparken van Zuidenwind op komst!

Zuidenwind timmert inmiddels flink aan de weg om nieuwe windturbines te bouwen. Deze zomer beginnen zij met de bouw van twee nieuwe windturbines in Leudal. Deze turbines, met hun iets grotere wieken dan de Coöperwiek, zullen samen vier keer meer stroom produceren dan onze eerste turbine. De Coöperwiek produceert 4,5 miljoen kWh per jaar. De twee nieuwe molens samen leveren 21 miljoen kWh per jaar.

Het project vordert goed. Inmiddels is de bouwvergunning onherroepelijk afgegeven en zijn er met netbeheerder Enexis afspraken gemaakt over de aansluiting op het elektriciteitsnet. Ook de financiering is rond en zijn de twee turbines gekocht. De grond waarop de turbines komen te staan, is eigendom van Zuidenwind. Eerdaags wordt begonnen met de fundering van de bouwlocatie en de aanleg van wegen.

 

Inge Verhoef

1 reactie

  1. Het geheim van Zuidenwind | | De Windvogel op 18 december 2020 om 11:37

    […] 2019, droeg De Windvogel haar eigendomsaandeel van windturbine De Coöperwiek (in Neer, Limburg) feestelijk over aan windenergiecoöperatie Zuidenwind. Op dat moment werd Zuidenwind volledig eigenaar van deze turbine. Deze mijlpaal onderstreepte de […]

Laat een reactie achter

Categorieën