Belangrijkste contracten voor Oeverwind Vlaardingen getekend

Een nieuwe mijlpaal voor de realisering van het windproject Oeverwind Vlaardingen is bereikt: vrijdag 22 juli zetten Frank Schoenmakers en Kjell Schippers namens De Windvogel en Ton van der Steen en Kees Borsboom namens het Vlaardings Energie Collectief hun handtekening onder belangrijke contracten voor Oeverwind Vlaardingen. Contractueel is nu alles rond en staat niets meer de realisering van twee windturbines in het Oeverbos bij Vlaardingen in de weg.

De bestuursleden van de BV Oeverwind, het juridische samenwerkingsverband van De Windvogel en het Vlaardings Energiecollectief, hebben Het Molencontract met Vestas, de Opstal Akte met Staatsbosbeheer, de elektrische aansluiting met Stedin en de financiering met de ASN bank ondertekend.

Opsteker

“Hiermee hebben wij een belangrijke stap gezet in de realisering van dit windproject”, stelt Frank Schoenmakers. “Na weken van hard werken door iedereen aan de laatste details is hiermee een belangrijke mijlpaal gehaald. Zowel financieel als juridisch is nu alles geregeld en kan de bouw van de twee windmolens doorgaan. Een geweldige opsteker, zowel voor De Windvogel als het Vlaardings Energie Colelctief.”

Start bouwwerkzaamheden

De bouwwerkzaamheden in het Oeverbos bij Vlaardingen zullen in het voorjaar van 2023 starten. Als alles volgens planning verloopt, zullen de molens eind 2023 gaan draaien.

Lees meer over het project Oeverwind in de laatste Windvaan, het ledenblad van De Windvogel

Posted in

Koosje de Beer

Laat een reactie achter

Categorieën