Erelid Arnold Abbema overleden

Diep bedroefd zijn wij door het overlijden van Arnold Abbema.

Eerste erelid van de coöperatieve vereniging De Windvogel

Gouda, 31 december 1938 – † Reeuwijk, 5 december 2013

Arnold Abbema was een bijzonder vriendelijke en betrokken man met een geweldige visie voor een meer schone en eerlijke wereld. Arnold was één van de oprichters, 22 jaar lang penningmeester en erelid van De Windvogel. Arnold wist zijn wereldvisie in praktijk te vertalen met onze coöperatieve vereniging. Hij werkte samen met ons aan een wereld waar mens en aarde belangrijker zijn dan geld. “We doen het niet voor het
geld, maar voor het milieu” was een veel gehoorde uitspraak van ‘onze’ penningmeester. Zijn visie legde hij onvermoeid uit aan nieuwe bestuursleden en werknemers van De Windvogel tot in de laatste dagen van zijn leven. We zullen zijn vriendelijkheid, rust en kennis onzettend missen.

We zijn Arnold heel erg dankbaar voor zijn 22 jaar vrijwillige inzet voor De Windvogel. Met De Windvogel blijft Arnold’s visie bestaan en zullen wij blijven werken aan een schoner milieu en een eerlijker wereld.

Ons medeleven gaan uit naar zijn kinderen en kleinkinderen en wensen hen de kracht toe om het verlies van hun vader en opa te verwerken.

Het bestuur, werknemers en de leden van coöperatieve vereniging De Windvogel

Inge Verhoef

2 reacties

 1. Peter J. Segaar / Polder PV op 10 december 2013 om 17:40

  Diep respect voor Arnold’s enorme nalatenschap. Zijn enthousiasme. Zijn bevlogenheid. Zijn menselijkheid.

  De duurzame energiesector heeft enorm veel te danken aan jouw pionierende arbeid en inzet.

  Arnold: het was een eer.

  Sterkte aan je familie en grote kennissenkring. Jou te verliezen doet pijn.

 2. Jan en Irene van Andel op 18 december 2013 om 15:22

  We willen de Windvogel bedanken voor het plaatsen van de advertentie in Trouw in verband met het overlijden van de heer Arnold Abbema. We kenden hem niet persoonlijk maar als bestuurder van de Windvogel. Hij heeft in zijn leven zijn idealen op een manier verwezenlijkt, waar wij grote bewondering en waardering voor hebben en hem zeer dankbaar voor zijn.
  Meteen willen we alle mensen van de Windvogel bedanken, die dit ook gedaan hebben en nog steeds doen, vaak al heel erg veel jaren.

  Jan en Irene van Andel

Laat een reactie achter

Categorieën