Vacature Algemeen Bestuurslid

Wil jij je inzetten voor de duurzame energietransitie?

Dan is De Windvogel een unieke plek voor jou. Als burgercoöperatie staan wij middenin de dagelijkse praktijk van het ontwikkelen van duurzame energieprojecten. We werken samen met gemeenten en lokale energiegroepen om vooral windmolens te bouwen. We hebben veel kennis in huis en hebben 3400 leden die ons daarin steunen.

De organisatie

De Windvogel is betrokken bij de bouw van een flink aantal nieuwe burger-windmolens in grote en wat kleinere windparken. Wij zoeken bestuursleden die nieuwe windprojecten willen realiseren samen met lokale energiegroepen verspreid over het land. Daarnaast hebben wij al een aantal windmolens draaien die onder de controle vallen van het bestuur.

Diversiteit in bestuur

De ledenvergadering van De Windvogel wil meer diversiteit in het bestuur en is op zoek naar een vrouw of een man-jonger-dan-35-jaar. Het bestuur van De Windvogel bestaat uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester, en vijf andere bestuursleden.

Het bestuur is verantwoordelijk voor:

Het besturen, samen met de andere bestuurders van de coöperatie. Dit betekent het nemen van besluiten ten behoeve van de doelstelling van De Windvogel: het realiseren van duurzame energieopwekking van en voor de leden.

De taken van algemeen bestuursleden zijn:

  • controleren van het dagelijks bestuur
  • het nemen van besluiten die het dagelijks bestuur voorbereidt
  • daarnaast kunnen bestuursleden een specifiek kennisdomein hebben waarin zij gericht de cooperatie bijsturen: communicatie, PR, wind-ontwikkeling, zonneveld-ontwikkeling, SDE subsidies, ruimtelijke ordening, participatie, coöperatie-ontwikkeling, de energiemarkt.
  • het vertegenwoordigen van De Windvogel in de eigen regio
  • het bepalen van de koers van de cooperatie samen met de leden via de algemene ledenvergadering

Vergoeding

Gevraagd is een vrijwillig bestuurslid. Tijdsbeslag is minimaal een halve dag per maand, vijf keer per jaar een bestuursvergadering. De vergoedingen variëren van € 25 tot 50 per uur naar activiteit en voor zover de diverse begrotingen strekken. Daarnaast is er reiskostenvergoeding.

Heb jij interesse? Neem dan contact op met info[at]windvogel.nl.