Vacature: nieuwe bestuursleden gezocht!

Wil jij je inzetten voor de coöperatieve duurzame energietransitie? Dan is De Windvogel een unieke plek voor jou. Als burgercoöperatie staan wij middenin de dagelijkse praktijk van het ontwikkelen van duurzame energieprojecten. We werken samen met gemeenten en lokale energiegroepen om vooral windmolens te bouwen. We hebben veel kennis in huis en hebben 3500 leden die ons daarin steunen.

De Windvogel is betrokken bij de bouw van een flink aantal nieuwe burger-windmolens in grote en wat kleinere windparken. Wij zoeken bestuursleden die nieuwe windprojecten willen realiseren samen met lokale energiegroepen verspreid over het land. Daarnaast hebben wij al een aantal windmolens draaien en/of in aanbouw die onder de controle vallen van het bestuur.

Diversiteit in bestuur

De ledenvergadering van De Windvogel heeft zich op 22 juni 2019 uitgesproken voor meer diversiteit in het bestuur en conform deze uitspraak zijn wij op zoek naar een vrouw of een man-jonger-dan-35-jaar. Het bestuur van De Windvogel bestaat momenteel uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester, en vier andere bestuursleden.

Wat ga je doen?

Het besturen, samen met de andere bestuurders van de coöperatie. Dit betekent het nemen van besluiten ten behoeve van de doelstelling van De Windvogel: het realiseren van duurzame energieopwekking van en voor de leden.

Het bestuur

De taken van het bestuur zijn:

  • het bepalen van de koers van de coöperatie samen met de leden via de Algemene Ledenvergadering
  • het nemen van besluiten die het dagelijks bestuur voorbereidt
  • controleren van het dagelijks bestuur
  • het vertegenwoordigen van De Windvogel in je eigen regio
  • het liefst hebben bestuursleden één of meer specifiek kennisdomein waarin zij gericht de coöperatie bijsturen: financiering, juridische kennis, wind-ontwikkeling, zon-ontwikkeling, SDE subsidies, ruimtelijke ordening, participatie, coöperatie-ontwikkeling en/of de energiemarkt.

Bestuursleden mogen ook projecten (helpen) ontwikkelen. De Windvogel ontwikkelt momenteel duurzame energieprojecten samen met haar partners in Utrecht, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Vlaardingen. Dat is veel werk, dat wij graag verdelen.

Vergoeding

Gevraagd is een vrijwillig bestuurslid. Tijdsbeslag is gemiddeld anderhalve dag per maand, plus zes keer per jaar een bestuursvergadering (in de avonduren). De vergoedingen variëren van € 25 tot 50 per uur naar activiteit en voor zover het binnen de begroting past. Daarnaast is er reiskostenvergoeding.

Heb je interesse? Laat het snel weten! Via info@windvogel.nl, t.a.v. Laetitia Ouillet.

Posted in

Suus van de Kar

1 reactie

  1. […] de nieuwe Windvaan lezen jullie ook dat wij voornemens zijn ons bestuur te versterken met twee nieuwe leden, conform onze statuten. Geloof me als ik zeg dat er werk genoeg […]

Laat een reactie achter

Categorieën